Omgeving

De Zeepolderhoeve ligt in een groene, natuurlijke omgeving en na 10 minuten wandelen staat u op het brede strand tussen Camperduin en Petten.

Zodra u de deur uitstapt staat u in het natuurgebied Harger- en Pettemerpolder, een eeuwenoude polder met authentieke en kronkelende wegen, waterlopen en dijken.  Liefhebbers van vogels stoppen bij de Putten, vogeleilanden waar o.a. de Lepelaar in de herfst halt houdt.

Op 10 minuten fietsafstand bent u in de bosrijke Schoorlse duinen met kilometerslange wandel- en fietspaden. U passeert het dorpje Groet met het pittoreske kerkje of Schoorl met het klimduin of fietst door tot het centrum van Bergen (10 km) met vele terrasjes en winkeltjes of zelfs Alkmaar (15 km), de kaasstad met oude grachten en monumentale panden. In noordelijke richting zijn de natuurgebieden het Wildrijk en het Zwanenwater per fiets makkelijk te bereiken. Of u gaat richting het stadje Schagen (15 km) via de Westfriese Omringdijk, een prachtige route langs velden en dorpjes. Even geen strandweer? Bezoek de steden Haarlem (50 km) en Amsterdam (60 km).

In het voorjaar verandert de omgeving in prachtige kleuren en geuren van de tulpen en hyacinten op de bollenvelden.

Ook voor ruiters die houden van ritten op het strand en in het bos is dit een uitermate geschikte omgeving met diverse ruiterpaden.